Menu

Activitats de migdia

L'AMPA ofereix activitats extraecolars cada migdia.

Primària

Timbal (1r, 2n, 3r, 4t)

Tot i que s’ensenyen els compasos musicals habituals, l’activitat es destaca sobretot per l’aprenentatge dels principals tocs d’ambient que acompanyen els elements festius relacionats amb el foc (ball de diables i bestiari de foc). El timbal permet treballar la percussió i el ritme, a la vegada que es participa d’una activitat col·lectiva. Cal portar timbal, encara que pot ser de joguina. Els nens i nenes inscrits participaran en l’arribada del patge reial, carnestoltes, final de curs… Una manera perfecte de gaudir de la música i la festa!

Batukada (4t, 5è i 6è)

Ja ha arribat  LA BATUKADA DEL CÈSAR!

Taller de percussió on es treballaran ritmes del brasil amb instruments com el surdo, el repenique, els tamborins, la timba... Acompanyaran als timbalers i participaran en les festes escolars, proposant música de carrer i animació arreu. L’activitat és nova a l’escola i anirà a càrrec de monitoratge expert en nens i joves i amb un ampli domini musical. Els nens i nenes no cal que portin cap tipus de material extra. En podreu veure exemples als LINKS penjats des de la mateixa web de l’AMPA.

Teatre (1r, 2n, 3r, 4t, 5è i 6è)

El teatre com a activitat lúdica permet, mitjançant activitats de grup o individuals, desenvolupar l’expressió verbal i la corporal, a la vegada que estimula la memòria. Ajuda a controlar emocions i a treballar l’autoestima. No cal ser un artista, només cal disfrutar de la creativitat o la fantasia. Es realitzaran activitats d’expressió fins a Nadal i després es prepararà, mica en mica, una petita obra adaptada de per a representar-la a final de curs. 

Iniciació al patinatge amb patins en línia i de quatre rodes (1r, 2n, 3r, 4t, 5è i 6è)

És una activitat esportiva i recreativa alhora, que combina l'equilibri amb l'harmonia corporal, a través dels seus exercicis i moviments. L'activitat permet la familiarització del nen/nena amb els patins  i la introducció de les tècniques bàsiques del patinatge (canviar de direcció, evitar obstacles, frenar, patinar endavant, endarrera, caure evitant lesions... ) i s'obtenen així tot un ventall de recursos motrius i de percepció espacial. Material necessari:  patins de quatre rodes o en línia, casc, genolleres i colzeres.

Minihoquei amb patins en línia ( 3r, 4t, 5è i 6è)

És un esport col·lectiu que sorgeix de l’adaptació de l'hoquei sobre patins per a l’etapa escolar. Cada equip està format per cinc jugadors i la banqueta (no hi ha porter). L’objectiu del joc és, desplaçant-se amb els patins, introduir la bola a dins de la porteria contrària. Es treballen tant les habilitats pròpies del patinatge com les dels esports de colpeig amb implement. Material necessari: genolleres, casc, patins línia. Les colzeres són voluntàries.

Patinatge artístic (2n, 3r, 4t, 5è i 6è)

Disciplina esportiva de lliscament en què els esportistes competeixen combinant elements tècnics amb facetes artístiques. Des d'un punt de vista motriu, requereix coordinació, control i equilibri mental per tal de poder executar de forma correcta cadascuna de les figures. És un modalitat esportiva que es treballa de forma individual i colectiva (shows) on es requereix un esforç i constància personal. Per realitzar aquest taller cal haver participat en "Iniciació al patinatge" el curs 2013-2014 o amb anterioritat. Material: Patins de 4 rodes

Patinatge Outdoor *(3r, 4t, 5è i 6è)

El patinatge outdoor és una pràctica física i esportiva nova que neix a l'aire lliure. El repte consisteix a aplicar la tècnica apresa a l'escola en un entorn urbà. Dins de la categoria extraescolar els alumnes de patinatge outdoor tindran diverses activitats allí per on vagin. Realitzar exercicis amb cons, introduir-se a la pista anomenada skate-park, carreres de velocitat, exercicis de treball en desnivell ascendent i descendent i totes les variables que ens ofereixi la zona que visitem són alguns exemples d'exercicis. Material: patins en línia, casc, genolleres i colzeres.* Per realitzar aquesta activitat  cal haver participat en "Iniciació al patinatge" el curs 2013-2014 o amb anterioritat. La inscripció en aquesta activitat exigeix una prova de nivell de patinatge per tal de garantir-ne la seguretat dels practicants.

Perfecccionament de patinatge (2n, 3r, 4t, 5è, 6è)

L'activitat representa una continuïtat respecte de la iniciació quant a tècniques i recursos motrius i de percepció espacial sobre rodes. Els inscrits han d'haver fet iniciació al patinatge. Material: patins en línia, casc, genolleres i colzeres.

 de desenvolupar-se entre P3 i P5ndividual com d'equip.er iniciar-se en la prsolidar, es retornarien els diners.PA. Els horaris

Tennis taula (3r, 4t, 5è i 6è)

En aquesta activitat els nens i nenes treballen les habilitats pròpies de l’esport de tennis taula, com ara l’ús de la pala (manipulació i destresa) i el cop de la pilota. També es desenvolupa la tècnica de joc (individual i per parelles) i s’intentarà participar en esdeveniments esportius. Material necessari: pales de tennis taula.

Aritmètica mental (1r, 2n, 3r, 4t, 5è, 6è) (2 hores setmanals)

Aritmètica mental és programa de desenvolupament mental adreçat a nens d'entre 5 i 13 anys. L'activitat potencia la intel·ligència en un programa educatiu basat en tres eines clau: càlcul amb l'àbac, aritmètica i jocs didàctics.

Un dels aspectes més importants és el seu caràcter lúdic i interactiu. Els nens aprenen mentre es diverteixen gràcies a una metodologia didàctica en la qual el joc té un paper molt Important. Els alumnes potencien capacitats com l'atenció i concentració, la memòria fotogràfica, l'orientació espacial, el control dels aspectes no verbals i les intuïcions. Com a resultat del desenvolupament d'aquestes habilitats, els nens milloren el rendiment en totes les assignatures.

 

Infantil

Migdiada (P3)

És important que els més petits de l’escola puguin descansar. Per tant, l’activitat adient és anar a dormir. Amb això afavorim el seu rendiment en les hores lectives de la tarda, alhora que adquireixen hàbits d’autonomia bàsics i aprenen a respectar el silenci dels altres.

Canta, balla i riu! (P4 i P5)

Espai adreçat a nens/es de P4 i P5, on mitjançant la música, les danses, les cançons i el joc pretenem treballar un conjunt d’aspectes psicomotrius, creatius i artístics. Activitat creativa, on els nens poden conèixer la música i la dansa des de l'experiència corporal i que a la vegada s’ho passin bé.

Teatre infantil (P4 i P5)

El taller vol contribuir al foment del gust per la paraula escoltada (literatura oral: contes tradicionals); la lectura des d’una vessant lúdica; i l’expressió dels infants a través del seu cos i del llenguatge. Els infants gaudiran de l’aventura d’escoltar i jugar amb els contes! L'activitat enllaça l'expressió corporal amb les habilitats pròpies del teatre, que es fa present de manera continuada.

Psicojudo (P4 i P5)

Activitat de psicomotricitat d’iniciació al judo com a treball motriu de base. Es destaca l’aprenentatge d’activitats de la gimnàstica esportiva i del control postural, la potenciació de l’autonfiança, l’autoestima, el respecte i la disciplina. Aquesta iniciació combina el joc amb activitats orientades a la pràctica del judo. Al final de curs es realitza una exhibició. Es necessita el jugogui (kimono de judo).

Ludoteca (P4 i P5)

La ludoteca és un espai de jocs cooperatius per potenciar el joc en equip (l’aranya peluda, posem per cas), jocs tradicionals (pica paret, per exemple) i circuits de psicomotricitat. Les activitats es realitzaran principalment al pati i al gimnàs.

Agilitat mental (P5)  (2 hores setmanals)

Aritmètica mental és programa de desenvolupament mental adreçat a nens d'entre 5 i 13 anys. L'activitat potencia la intel·ligència en un programa educatiu basat en tres eines clau: càlcul amb l'àbac, aritmètica i jocs didàctics.

Un dels aspectes més importants és el seu caràcter lúdic i interactiu. Els nens aprenen mentre es diverteixen gràcies a una metodologia didàctica en la qual el joc té un paper molt Important. Els alumnes potencien capacitats com l'atenció i concentració, la memòria fotogràfica, l'orientació espacial, el control dels aspectes no verbals i les intuïcions. Com a resultat del desenvolupament d'aquestes habilitats, els nens milloren el rendiment en totes les assignatures.

Contes, contarelles, aventures i tombarelles! (P4 i P5)

El taller vol contribuir al foment del gust per la paraula escoltada (literatura oral: contes tradicionals); la lectura des d’una vessant lúdica; i l’expressió dels infants a través del seu cos i del llenguatge.  Els infants gaudiran  de  l’aventura  d’escoltar  i  jugar  amb  els  contes!  L'activitat enllaça l'expressió corporal amb les habilitats pròpies del teatre, que es fa present de manera continuada.

Corre, salta i balla! (P4 i P5)

Espai adreçat a nens/es de P4 i P5,  on mitjançant la música, les danses, les cançons i el joc pretenem treballar un conjunt d’aspectes psicomotrius, creatius i artístics. Activitat creativa, on els nens poden conèixer  la  música  i la  dansa  des  de  l'experiència  corporal  i que  a  la vegada s’ho passin bé.

Entrar

Log in with Facebook

Has oblidat la contrasenya? / Has oblidat el nom d'usuari?