Logo
Imprimir aquesta pàgina

Primària

Timbal i Gralla (1r, 2n, 3r, 4t,5è i 6è)

Introduirem als infants als instruments de gralla i timbal, per a formar un grup i interpretar cançons del seguici popular i acompanyar els gegants, bestiari….

Aprendrem el llenguatge musical integrat a l’instrument, coneixerem la tècnica tocar correctament l’instrument, treballarem en equip per a formar una banda.

Actuacions a l’escola als actes més rellevants.

L’empresa pot proporcionar el timbal i la gralla per un preu de lloguer o us podeu comprar l’instrument.

Teatre (1r, 2n, 3r, 4t, 5è i 6è)

El teatre com a activitat lúdica permet, mitjançant activitats de grup o individuals, desenvolupar l’expressió verbal i la corporal, a la vegada que estimula la memòria. Ajuda a controlar emocions i a treballar l’autoestima. No cal ser un artista, només cal gaudir de la creativitat o la fantasia. Es realitzaran activitats d'expressió fins a Nadal i després es prepararà, mica en mica, una petita obra adaptada de per a representar-la a final de curs.

Manualitats (1r i 2n)

Despertarem la vessant artística dels nens i nenes de l’escola.

Treballarem diferents tècniques de dibuix on milloraran el traç, aprendran a dibuix artístic i manipularem diferents materials (carbonet, aquarel·la, olio...)

També traurem la nostra vessant d’escultor treballant amb fang i paper maixé.

Si us agraden les manualitats i voleu ser uns artistes aquesta es la vostra activitat.

Escacs (1r, 2n)

El joc dels escacs ha estat recomanat a les escoles per part de la UNESCO. Se li reconeixen multitud de virtuts, entre elles: jugar amb l’anticipació de plantejaments, treballa el pensament analític, millora l’autoconfiança amb les decisions personals, treballa la disciplina, la memòria visual i promou el joc net. La concentració és un del beneficis acadèmics que poden aportar els escacs.

Iniciació al patinatge amb patins en línia i clàssics de quatre rodes(1r, 2n, 3r, 4t, 5è i 6è)

És una activitat esportiva i recreativa alhora, que combina l‛equilibri amb l’harmonia corporal, a través dels seus exercicis i moviments. L'activitat permet la familiarització del nen/nena amb els patins i la introducció de les tècniques bàsiques del patinatge (canviar de direcció, evitar obstacles, frenar, patinar endavant, endarrere, caure evitant lesions... ) i s'obtenen així tot un ventall de recursos motrius I de percepció espacial. Material necessari: patins clàssics de quatre rodes o en línia, casc, genolleres i colzeres...

Minihoquei amb patins en línia (3r, 4t, 5è i 6è)

És un esport col·lectiu que sorgeix de l'adaptació de l'hoquei sobre patins per a l’etapa escolar. Cada equip esta format per cinc jugadors i la banqueta (no hi ha porter). L'objectiu del joc és, desplaçant-se amb els patins, introduir la bola a dins de la porteria contraria. Es treballen tant les habilitats pròpies del patinatge com les dels esports de cop amb estris. Material necessari: genolleres, casc, patins línia. Les colzeres Són voluntàries.

Patinatge artístic (1r, 2n, 3r, 4t, 5è i 6è)

Disciplina esportiva de lliscament en què els esportistes competeixen combinant elements tècnics amb facetes artístiques. Des d'un punt de vista motriu, requereix coordinació, control i equilibri mental per tal de poder executar de forma correcta cadascuna de les figures. És un modalitat esportiva que es treballa de forma individual i col·lectiva (shows) On es requereix un esforç i constància personal. Per realitzar aquest taller cal haver participat en "Iniciació al patinatge" el curs 2016-2017 o amb anterioritat. Material: Patins de 4 rodes clàssics.

Patinatge Outdoor* (3r, 4t, 5è i 6è)

El patinatge outdoor és una pràctica física i esportiva nova que neix a l'aire lliure. El repte consisteix a aplicar la tècnica apresa a l'escola en un entorn urbà. Dins de la categoria extraescolar els alumnes de patinatge outdoor tindran diverses activitats allí per on vagin. Realitzar exercicis amb cons, introduir-se a la pista anomenada skate­park, carreres de velocitat, exercicis de treball en desnivell ascendent i descendent i totes les variables que ens ofereixi la zona que visitem són alguns exemples d’exercicis. Material: patins en línia, casc, genolleres i colzeres.

* Per realitzar aquesta activitat cal haver participat en "Iniciació al patinatge" amb anterioritat. La inscripció en aquesta activitat exigeix una prova de nivell de patinatge per tal de garantir-ne la seguretat dels practicants.

Perfeccionament de patinatge (1r, 2n, 3r, 4t, 5è, 6è)

L‛activitat representa una continuïtat respecte de la iniciació quant a tècniques i recursos motrius i de percepció espacial sobre rodes. Els inscrits han d'haver fet Iniciació al patinatge. Material: patins en línia, casc, genolleres i colzeres.

Tennis taula (3r, 4t, 5è i 6è)

En aquesta activitat els nens i nenes treballen les habilitats pròpies de l‛esport de tennis taula, com ara l’ús de la pala (manipulació i destresa) i el cop de la pilota. També es desenvolupa la tècnica de joc (individual i per parelles)i s'intentarà participar en esdeveniments esportius. Material necessari: pales de tennis taula.

Agilitat mental (1r, 2n, 3r, 4t, 5è, 6è / 2 hores setmanals)

Agilitat mental és programa de desenvolupament mental adreçat a nens amb edats compreses entre 5 i 13 anys. L‛activitat potencia la intel·ligència en un programa educatiu basat en tres eines claus: càlcul amb l'àbac, aritmètica i jocs didàctics.

Un dels aspectes més importants és el seu caràcter lúdic i interactiu. Els nens aprenen mentre es diverteixen gràcies a una metodologia didàctica en la qual el joc té un paper molt important. Els alumnes potencien capacitats com l'atenció i concentració, la memòria fotogràfica, l'orientació espacial, el control dels aspectes no verbals i les intuïcions. Com a resultat del desenvolupament d'aquestes habilitats, els nens milloren el rendiment en totes les assignatures.

Desenvolupat per © Carles Magrané AMPA Cèsar August. Tots els drets reservats.